.

Логотип Ильичевца Ильичевец Мариуполь 1:0 Карпаты Львов
Логотип Карпат
Премьер-лига Украины 2014/2015. 22 тур
02.05.2015. Днепропетровск. Стадион «Метеор»
Главный арбитр: Арановский Евгений

Статистика матча
Мяч Голы:
1:0 Гринь, 49′
Картка Предупреждения: Зубков 51′ – Пластун 27′, Худобяк 72′
ИЛЬИЧЕВЕЦ:
Стартовый состав: Гальчук Евгений (вр.), Шевчук Сергей – к, Вовкодав Сергей, Гринь Сергей, Матяж Иван, Чурко Вячеслав, Скоблов Дмитрий, Зубков Руслан, Вакуленко Сергей, Валеев Ринар, Цюпа Иван
Запасные: Чурилов Александр (вр.), Яворский Сергей, Мандзюк Александр, Очигава Зураб, Суходуб Богдан, Илюк Максим, Лучик Александр
Замены:
90+2′ Чурко Замена Илюк
Тренер: Павлов Николай
КАРПАТЫ:
Стартовый состав: Мисак Роман (вр.), Мирошниченко Денис, Гитченко Андрей – к, Пластун Игорь, Костевич Владимир, Даушвили Муртаз, Чачуа Амбросий, Худобяк Игорь, Страшкевич Вадим, Кожанов Денис, Голодюк Олег
Запасные: Пидкивка Роман (вр.), Кравец Василий, Сергийчук Михаил, Карноза Артур, Гуцуляк Алексей, Новотрясов Артур, Захаркив Юрий
Замены:
39′ Страшкевич Замена Гуцуляк
62′ Чачуа Замена Карноза
73′ Голодюк Замена Захаркив
Тренер: Йовичевич Игор

.

После матча:

На матче присутствовало 220 человек. Температура воздуха +20°С.

.

Післяматчева прес-конференція тренерів команд ФК Карпати

.

Микола Павлов («Іллічівець»):

Павлов

Николай Павлов

– Цього року ми на «Метеорі» ще жодної гри не програли.

– Як вам загалом матч?
– Сьогодні мені гра сподобалася, насамперед своїм результатом. Таких ігор у нашої команди ще не було, коли на кону була принциповість, хто з двох команд сильніше. І після того, що я бачив у виконанні «Карпат» в минулих іграх, то там є хлопці молоді, що проявляють себе з кращого боку, але через те, що вони задіяні в юнацьких збірних, зараз вони не приїхали. А так я хотів сказати Йовічевічу, що його команда росте, якщо їм додати 9 очок, то «Карпати» вирішували б інші питання. Тепер же виходить, що їм потрібно вирішувати питання не так на футбольному полі, як в кабінетах. А своїм хлопцям можу тільки подякувати і висловити надію, що вони будуть рости і прогресувати. І що у них будуть хороші керівники. Не тренери, а керівники.

– Когось виділите в команді?
– Я не виділяю нікого, і не буду хвалити, лаяти у присутності ЗМІ. Я їм все говорю в роздягальні.

– Йовічевіч скаржився на поле.
– Я йому казав, що якби ти приїхав, коли ми тут грали перші ігри року, то ти б тут з глузду з’їхав. Тут було поле ще гірше. Зараз поле завдяки працівникам стадіону, які зробили просто неможливе, стало краще. Так, напевно, знову поле нам допомогло, що не дало «Карпатам» зіграти в комбінаційний футбол. На такому полі довгі передачі надійніше, ніж комбінації, от і виходить бий-біжи.

– Чи залишитеся ви в «Іллічівці»?
– 15 числа я оголошу про своє рішення. Я хочу хоч раз піти цивілізовано. Коли я йшов з Дніпропетровська, мене носили на руках, а потім відразу став антигероєм. У Полтаві мене не те, що на руках носили… не знаю, і досі там носять, потім звинуватили мене, що я щось зробив не так. Я хочу тут зробити так, як захочуть керівники. І нехай вони про це напишуть. Коли мені кажуть, що я клуб лаю… а як мені його не лаяти?

(Тут Микола Петрович перейшов на крик)…

Що це за керівники, які відмовилися годувати хлопців, яким 15–16 років? Та таким керівникам треба яйця відривати! А якщо це такі керівники, то мені з ними не по дорозі. Я підписував контракт з Володимиром Семеновичем Бойком. А зараз керують ті люди, яких я жодного разу не бачив. Три людини прийшли до мене позавчора, три години чогось чекали… Я питаю: «Чого ви тут стоїте?» Відповідають: «Ми хочемо поговорити». Кажу: «Я коли з повіями домовляюся, і то їх попереджаю спочатку по телефону!» Ну, ми поговорили, я їх вигнав і все. Тепер чекаю, коли у мене буде настрій, і я скажу при всіх про своє рішення.

– Миколо Петровичу, футбол він для вболівальників. Чому у команди немає організованих уболівальників з Маріуполя?
– Це ж знову питання до клубу. Я неодноразово говорив і писав. Невже з Маріуполя не можна привезти один або два автобуси? Коли я тільки прийняв команду, і команда вилетіла, то скрізь їздили з нами вболівальники. Вони по вулиці в Маріуполі ходять і дякують нам за те, що ми прийняли свою громадянську позицію, і тренуємося в Маріуполі, і нікуди не поїхали. Ми ж залишилися там, і теж ризикуємо, як всі ризикують. А клуб цього не робить. Був би Володимир Семенович, все було б. Але він, на жаль, клубом не керує. А довірився іншій родині, на прізвище Бендерський… або Бандерскій, я навіть не знаю. Я його один раз всього бачив, а футболісти навіть в очі не бачили.

– Бойко зовсім відійшов від футболу?
– Він хворіє і погано себе почуває. Кажуть, щоб навіть по телефону його не турбували, щоб не набридали. Тому в такій обстановці працювати дуже важко.

.

***

.
Ігор Йовічевіч, («Карпати»):

Йовичевич

Игор Йовичевич

– У першу чергу вітаю «Іллічівець» з перемогою. Я особисто ніякого задоволення від гри не отримав. Сьогодні в «Іллічівця» було більше бажання, вони більше виграли підбирань. Для вболівальників те, що команди показали – це був дуже низький рівень. Ну а на такому полі грати у футбол у вищій лізі взагалі просто соромно.

– Сьогодні у вас знову були нові молоді футболісти.
– Ми звикли до таких умов. Не вийшла така гра, яку ми показували в останніх матчах. Багато передач ми подарували супернику. Футболісти нервують від цього. Хочемо грати в інший футбол, комбінаційний, а не просто бити вперед. Вболівальники в першу чергу хочуть дивитися футбол. Я мучився сьогодні, дивлячись на гру, так як і футболісти просто мучилися, граючи у футбол. Планували грати в комбінаційний футбол, знали, що буде погане поле, але не знали, що настільки погане. А в бажанні і єдиноборствах ми поступилися. Сьогодні гра була до першого гола.

– А чим саме вас не влаштувало поле?
– Дуже висока трава, яку не покосили, не полили, тобто це були не футбольні умови. Вітаю «Іллічівець» з перемогою, якщо їх це влаштовує. Але на такому полі молоді хлопці для майбутнього українського футболу не прогресують.

.

Инфографика противостояния команд в чемпионате Премьер-лиги Украины:

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 Голы
Ильичёвец → 19
Карпаты → 22
0:1 1:5 2:2 2:2 2:3 1:3 1:0 0:3 5:1 2:0 1:1 1:0 0:1 1:0
Ключ:
– победа
– ничья
– поражение

.