ДТЕК прийняв рішення про припинення фінансування ФК «Енергетик». Це рішення ґрунтується на результатах соціологічного опитування, проведеного в Бурштині в квітні цього року з метою з’ясувати перелік питань, що є найбільш важливими для городян.

Згідно результатів опитування 85,7% бурштинців найбільше хвилює рівень охорони здоров’я, а не футбол, повідомила прес-служба компанії.«Ми вже допомогли ФК «Енергетик» погасити його заборгованість на суму 200 тис грн. Але неможливо бездумно витрачати мільйони гривень лише на утримання футбольного клубу”.

Керівництво ФК звернулося до ДТЕК із проханням про фінансову допомогу у розмірі 8,759 млн грн на один тільки 2012 рік. При тому, що весь бюджет міста Бурштин становить 9,3 млн грн, а бюджет розвитку міста – лише 604 тис грн. У кошторисі утримання ФК «Енергетик» також, наприклад, передбачається, що місячна заробітна платня 38 футболістів становить по 5 тисяч грн. Зважаючи на те, що середній рівень зарплат у Бурштині є набагато нижчим, компанія вважає виділення багатомільйонних бюджетів футбольному клубу і недоречним, і безвідповідальним. Ми знаємо, що в місті є більш нагальні проблеми», – підкреслив директор із зовнішніх зв’язків ДТЕК Олександр Толкач.

Західна інформаційна корпорація

По теме: