.

ДИНАМО
Киев
Логотип Динамо 0:2 Логотип Шахтера ШАХТЕР
Донецк

Суперкубок Украины 2015.
14.07.2015. Одесса. Стадион «Черноморец».
Рефери: Жабченко Анатолий (Украина).

До матча:

  1. В Суперкубке Украины «Динамо» и «Шахтер» встречались 7 раз:
    побед «Динамо» – 4 (2004, 2006, 2007, 2009)
    побед «Шахтера» – 3 (2005, 2008, 2014)
  2. Количество побед в Суперкубке всего:
    у «Динамо» – 5
    у «Шахтера» – 6
  3. Все бомбардиры, все победители в Суперкубке Украины.

.

Статистика матча
Мяч Голы:
0:1 Срна, 90+2′ п.
0:2 Бернард, 90+4′
Картка Предупреждения: Сидорчук 27′, Драгович 53′, Силва 55′, Рыбалка 56′, Вида 73′, Рыбалка 90+5′ – Фред 69′, Тейшейра 85′
Удаления:
red Шовковский, 90′ (Динамо)
yel_red Рыбалка 90+5′ (Динамо)
ДИНАМО:
Стартовый состав: Шовковский Александр (вр.) – к, Данило Силва, Вида Домагой, Драгович Александар, Морозюк Николай, Антунеш Виторину, Сидорчук Сергей, Мигел Велозо, Рыбалка Сергей, Ярмоленко Андрей, Мораэс Жуниор
Запасные: Рыбка Александр (вр.), Бурда Никита, Гусев Олег, Гармаш Денис, Буяльский Виталий, Петрович Радослав, Кравец Артем
Замены:
67′ Морозюк Замена Гусев
78′ Мораес Замена Кравец
83′ Сидорчук Замена Гармаш
Тренер: Ребров Сергей (Украина)
ШАХТЕР:
Стартовый состав: Каниболоцкий Антон (вр.), Кучер Александр, Исмаили, Ракицкий Ярослав, Срна Дарио – к, Степаненко Тарас, Марлос, Фред, Тейшейра Алекс, Тайсон, Гладкий Александр
Запасные: Пятов Андрей (вр.), Ордец Иван, Малышев Максим, Дентиньо, Бернард, Коваленко Виктор, Эдуардо Да Силва
Замены:
64′ Тайсон Замена Бернард
77′ Марлос Замена Дентиньо
87′ Фред Замена Коваленко
Тренер: Луческу Мирча (Румыния)

.

После матча:

.

Послематчевые комментарии тренеров команд:

Мирча Луческу, «Шахтер» Донецк: источник

Луческу

Мирча Луческу.
14.07.2015

– Дуже хороший матч, як і всі ігри «Шахтаря» з «Динамо». Ви бачите по мені, що у мене немає божевільного задоволення від поєдинку. Знову ж таки, я шкодую про те, про що говорив неодноразово: не змінився формат чемпіонату. Таких ігор могло бути набагато більше. І кубковий поєдинок, і сьогоднішній матч за Суперкубок – це найвищий рівень, який може бути в українському футболі. Для нас це дуже хороша зустріч в плані підготовки до початку чемпіонату і кваліфікаційного раунду Ліги чемпіонів. Задоволений, що виграли і нас нарешті після великої перерви підтримувала публіка. Це дуже радує! Що ж до гри, вона була рівною. Напевно, ми краще діяли в першому таймі, створили більше моментів. «Динамо» дуже добре почало другий тайм, зробило великий тиск на наших захисників. Було і везіння в плані того, щоб не пропустити. Хоча, напевно, і в «Динамо» в першому таймі можна відзначити те ж саме. Але ми більше заслужили перемогу. Напевно, це реванш після кубкової гри.

– Буквально місяць тому деякі клуби вносили пропозиції про зміну формату чемпіонату, але офіційно все це не пройшло. Ваша думка: потрібно міняти цей формат або потрібно залишати так, як є?
– Я неодноразово говорив і повторював… Ні в якому разі не хочу тиснути на «Динамо» і його гравців – я їх дуже поважаю. Це дуже хороші футболісти. Мені складно сказати, що тут може бути – можливо, якісь фінансові проблеми… Але ніхто не хоче думати про те, щоб чемпіонат України зростав далі. Напевно, дуже багато думають про ту суму, яку чемпіон отримує за пряме попадання в груповий турнір Ліги чемпіонів. Ніхто б не програв від формули, про яку я говорив, напевно тільки виграли б. Провели б два кола чемпіонату. Напевно всі набрали б ті очки, які вони заслужили по ходу турніру. А після цього перші чотири команди зіграли б за два місця в Лізі чемпіонів. Інші чотири боролися б ще за дві путівки в Лігу Європи. Напевно стадіони були б повними, був би присутній інтерес до цих матчів. Думаю, і в тій групі команд, які боролися б за виживання, був би свій інтерес. Були б колективи приблизно одного рівня. Якби був третій круг за участю провідних команд, то всі були б у виграші. Жалкую, що не відбулося змін у чемпіонаті. Не дарма провідні футболісти залишають Україну. Напевно, будуть їхати і надалі. І мені, чесно кажучи, дуже складно залишатися в такому чемпіонаті. На радість вболівальників, в Одесі є такий прекрасний стадіон. Є ще ряд арен, які могли б заповнюватися, якби щось змінилося. Подивимося, може бути, рішення про зміну формули чемпіонату буде прийнято в подальшому. Дуже задоволений, що ми знову приїхали до Одеси. Нас дуже добре прийняли, і ми відчували підтримку. Звичайно, буде нелегко, але постараємося зробити так, щоб «Шахтар» залишався на високому рівні, як це було в останні роки. Незалежно від того, хто залишає команду, будемо робити так, щоб колектив був здатний боротися за чемпіонство і знаходився на чолі турнірної таблиці. Футболісти, які від нас пішли, виступають у збірній Бразилії і кращих клубах Європи. Це мене дуже тішить як тренера.
.

***

Сергей Ребров, «Динамо» Киев: источник

Ребров

Сергей Ребров.
14.07.2015

– Будь-яке протистояння з «Шахтарем» цікаве, зустрічаються найкращі команди чемпіонату. Немає значення, це товариська гра, офіційна або за Суперкубок. Сама гра була абсолютно рівною, «Шахтар» забив на останніх хвилинах, із чим я їх вітаю.

– Чого не вистачило, щоб дотягнути до фінального свистка?
– Ми не тягнули до серії пенальті, ми грали у футбол. В обох команд були моменти, в останні хвилини матчу ніхто не стояв та не контролював м’яча, а намагався атакувати.

– В останніх матчах між «Динамо» та «Шахтарем» мало забитих м’ячів. Команди добре вивчили одна одну?
– Звичайно, з такими командами важливо організовано та грамотно оборонятися. Гра була видовищною, з достатньою кількістю небезпечних моментів.

– Оцініть гру новачків Мораеса та Морозюка. Як їм вдалося влитися до командної гри?
– Звичайно, це непросто, вони лише два тижні в команді. Хлопці віддали всі сили грі, ані до них, ані до інших футболістам претензій немає. Всі старалися та віддавали себе. Ми маємо розуміти, що це перша гра в сезоні, вона скоріше показова. Команди віддали себе на полі, але до сезону ще повністю не готові. Новачкам, які прийшли влітку до команди, ще потрібен час, потрібно зрозуміти нашу модель та філософію гри.

– Наприкінці матчу був форс-мажор, чому поставили у ворота Драговича?
– Хлопці так на полі вирішили. Іноді Алекс на тренуваннях стає у ворота, ось і зараз вирішив це зробити. Напевно, добре, що проявив сміливість, узяв на себе відповідальність.

– Ані у вас, ані у гравців не помітно розчарування після поразки…
– Звичайно, прикро програвати принциповому супернику. Але ми йдемо далі, нам важливо вдало розпочати чемпіонат та готуватися до Ліги чемпіонів. Потрібно забути цю гру. Розчарування було на полі, будь-якій команді неприємно пропускати на останніх хвилинах.

– Що стосується трансферів, Андрій Ярмоленко залишається в команді?
– До мене не приходять пропозиції щодо гравців, це у президента клубу запитувати потрібно. Я казав та кажу, що цей гравець мені потрібен. Але якщо у нього є бажання піти та є домовленість із президентом, так і буде.
.

***

Шахтер

Победители!

.