Комментарии тренеров команд после матча

Анатолій Дем’яненко, головний тренер “Волині”:

– Ясно, що після Кубка, коли ми грали 120 хвилин, видно, що ми не до кінця відновилися. Не можуть поки наші футболісти в такому ритмі грати. Грою я не задоволений. Були моменти непогані, але загалом я не задоволений.

– «Карпати» теж на Кубок грали.
– Ми грали більше ніж вони, у нас був додатковий час.

– Чому не грав Приндета?
– У нього мікротравма.

– До гола ваші гравці нічого не створили. Влаштовував рахунок 0:0?
– В принципі, так. На виїзді нічия – це добре. Але попри це ми не граємо на нічию. Ми маємо грати на максимальний результат. Просто команда зараз не готова психологічно до цього.

– Майкон не завдав жодного удару. Чому?
– Спитаємо. Я теж не знаю.

– Що скажете про суперника?
– Нікуди їм було відступати. Це для «Карпат» вирішальна гра. Мотивація була сильна. Якби нічия чи поразка – то шансів майже не було б. А так шанси є.

– Наступна гра буде підготовкою до Кубка?
– Ні. Кожну гру я вчу і змушую команду грати на максимумі. Тоді всі будуть рости.

***

Юрій Дячук-Ставицький, в.о. головного тренера «Карпат»

– Я вдячний хлопцям за те, що проявили характер: сил було небагато. Дякую фанам, які підтримують нас у кожному матчі до кінця. Далася взнаки та робота, яку ми проводимо з гравцями. Сьогодні фізично гравці виглядали краще, але втома все ж далася взнаки – у середу ми грали проти «Чорноморця». Зараз ми їдемо на реабілітацію. У нас заплановані процедури в басейні, масаж, сауна, будемо відновлювати гравців. Нікого виділяти не буду. Всі показали характер. Важко було Худоб’яку, він давно не грав, не відновився. Така сама ситуація з Авеларом. Голодюк живо увійшов в гру, Зеньов добре попрацював. Надія є, що ми виліземо з зони вильоту. У нас ще три гри і Кубок. Треба готуватися серйозно до всіх матчів.

– Які розмови ви проводити з Гладким? Раніше його не видно було на полі…
– Багато говоримо. От приїхав сьогодні агент Буби Даушвілі. Йому не все зрозуміло, бо він не добре знає мову, але разом з агентом, який перекладав, ми на фішках показували, як і де він має грати. І сьогодні він непогано відіграв. Виконав установку тренерів. З Лукасом говоримо, і з Гладкими також. Він футболіст серйозний, грав в хороших командах. Ми в нього повірили, він в нас повірив. Двічі вийшов у старті і забив два голи. Сьогодні забив переможний гол. Багато говоримо. Багато плакатів розвісили: хто з ким грати має, як на стандартах діяти. Я можу сказати, що коли вийдемо з ситуації, то команда буде на хорошому рівні. Зараз є, правда, проблеми. Ощипко та Болохан чекають на операцію. Ще не зовсім в порядку Зеньов і Голодюк. Будемо працювати, усі разом, щоб клуб, команда і тренери зробили все, аби «Карпати» залишилися у вищій лізі. Дякую усім, що грали до кінця, що проявили характер. Не зважаючи на те, що функціональна готовність у гравців різна, вони проявили характер і довели гру до логічного кінця.

– Де Ерік?
– Він в дублі. Наразі він не може допомогти команді через свій стиль гри. Нам треба бійці. Ми його не викреслюємо, але деякі гравці зараз в дублі, зокрема, Петрівський та Кас’ян. Зараз останнього вертаємо в основну команду. Йде процес. Ми зараз будемо ставити гравців, які можуть грати і які хочуть грати. Не може бути так, щоб футболіст не вертався назад. Бо Даушвілі буде працювати, а хтось стояти. Якби швидше ми це провели, то, може, мали б більше очок.

– Сьогодні ви могли більше забити?
– Богу дякувати, що ми три очки взяли. Ми хочемо вигравати і в Кубку, і у всіх інших іграх. Команда не будується в один день. Була ситуація, що не залежала від клубу та гравців. П’ять гравців були під ножем. Зараз будемо награвати тих, хто дуже хоче і може через «неможу». Як Голодюк. як Худоб’як. як Ткачук. Всі старалися. Претензій нема. Хіба що в тактичному плані, Лукас мав забити гол. Вривався в штрафний, мав пас віддавати. Гладкого не стало в центрі після хорошого прострілу. Є над чим працювати.

– Сьогодні у багатьох гравців була загроза дискваліфікації.
– Але вони зіграли дуже чисто. Ніхто не створив проблем. Навіть так вони зіграли, що суддя не міг слова сказати. Багато теоретично працюємо з ними, говоримо. І це доходить до їхнього серця. Арсен Венгер, коли бере нового гравця, то 3 дні з ним говорить, а потім каже «до побачення». Треба знати менталітет гравця, знати чи є в нього характер переможця, чи він лідер. Ми будемо шукати лідерів.

– Гладкий, як гол забив, цілував герб клубу. Хочете, щоб він залишився?
– Побачимо. Треба в вищій лізі залишитися. Будемо тоді говорити. Всі питання будемо вирішувати після того, як закінчимо чемпіонат. Ми дивилися «Арсенал» і «Металург». Не такі вони і страшні. Просто в нас була запущена команда, яка зараз оживає.

– Два останні матчі команда виграла. Склад ви не змінювали. На «Арсенал» вийдуть ті ж гравці?
– Побачимо, як вони будуть виглядати. На переправі коней не змінюють.

– Чи зупинилися ви на варіанті з Гладким на вістрі атаки?
– Стабільність – це запорука успіху. В нас є 3-4 центральні нападники. Це перебір. Треба два. Я граю, а він мій конкурент. А коли їх 3-4 – вже важко. Кас’ян грав, Михальов, а врешті-решт ми вирішили зупинитися на Гладкому.

Інформаційний центр ФК «Карпати»