.

ТУРЦИЯ Флаг Турции 2:2 Флаг УКРАИНА

Отборочный матч ЧМ-2018
06.10.2016. Турция. Конья. Стадион «Конья Бююкшехир»
Рефери: Мануэль Грефе (Германия)

До матча:

Этим матчем украинская сборная открывает двухматчевый октябрьский отбор чемпионата мира 2018 года. Второй матч команда Андрея Шевченко сыграет в Польше против сборной Косово. Для Шевченко матч против Косово станет третьим у руля сборной, после которого можно сделать первые выводы, что же он «слепил».

.

Сборная Украины

Сборная команда Украины перед матчем. Фото: Евгений Кравс.

.

Турция - Украина. Расстановка игроков на поле. 6 октября 2016.

Цвета: красный – Турция, желтый – Украина.
Версия УЕФА.

.

Статистика матча:

Мяч Голы:
0:1 Ярмоленко Андрей, 24′ п.
0:2 Кравец Артем, 27′
1:2 Озан Туфан, 45+1′
2:2 Хакан Чалханоглу, 81′ п.
Карточка Предупреждения: Джанер Эркин 23′, Хакан Чалханоглу 47′, Эмре Мор 87′ – Ордец Иван 54′, Степаненко Тарас 79′, Соболь Эдуард 82′, Зозуля Роман 88′
Глаз Зрителей: – чел., Градусник Температура: 19°С

.

ТУРЦИЯ:
Стартовый состав: 1. Волкан Бабаджан (вр.),  2. Шенер Эзбайраклы, 3. Хакан Балта, 4. Эмер  Топрак,  9. Дженк Тосун, 10. Хакан Чалханоглу, 11. Энес Юнал, 15. Мехмет Топал – к, 16. Озан Туфан, 18. Джанер Эркин, 21. Эмре Мор
Запасные: 12. Онур Кыврак (вр.), 23. Харун Текин (вр.), 5. Толга Джигерджи, 6. Окай Йокушлу,  7. Ясин Эзтекин,  8. Юнус Маллы, 13. Исмаил Кейбаши, 14. Ахмет Чалык, 17. Чаглар Сеюнджю, 19. Мевлют Эрдинч, 20. Волкан Шен, 22. Каан Айхан
Замены:
46′ Энес Юнал zamena-n-3 Толга Джигерджи
46′ Хакан Балта zamena-n-3 Каан Айхан
77′ Озан Туфан zamena-n-3 Волкан Шен
Тренер: Фатих Терим

.

УКРАИНА:
Стартовый состав:
12.  Пятов Андрей (вр.)  Шахтер Донецк
2.  Бутко Богдан  Шахтер Донецк
4. Карточка 82′  Соболь Эдуард  Заря Луганск
5.  Кучер Александр – к  Шахтер Донецк
6. Карточка 79′  Степаненко Тарас  Шахтер Донецк
7. Мяч 24′ п.  Ярмоленко Андрей  Динамо Киев
9.  Коваленко Виктор  Шахтер Донецк
10. 3.Замена81′  Коноплянка Евгений  Шальке-04, Германия
11. Мяч 27′ 2.Замена73′  Кравец Артем  Гранада, Испания
13. Карточка 54′  Ордец Иван  Шахтер Донецк
21. 1.Замена46′  Зинченко Александр  ПСВ Нидерланды
Запасные:
1.  Бойко Денис (вр.)  Малага, Испания
23.  Шевченко Алексей (вр.)  Заря Луганск
3.  Хачериди Евгений  Динамо Киев
8. Карточка 88′ 2.Замена73′  Зозуля Роман  Бетис, Испания
14.  Ротань Руслан  Днепр Днепр
15.  Малышев Максим  Шахтер Донецк
16. 1.Замена46′  Сидорчук Сергей  Динамо Киев
17.  Федецкий Артем  Дармштадт, Германия
18.  Рыбалка Сергей  Динамо Киев
19.  Шахов Евгений  ПАОК, Греция
20.  Кривцов Сергей  Шахтер Донецк
22. 3.Замена81′  Петряк Иван  Заря Луганск
Тренер: Шевченко Андрей (Украина)

.

После матча:

Післяматчева прес-конференція Андрія Шевченко:

ШевченкоУсе йшло за планом до 80-ї хвилини

На післяматчевій прес-конференції Андрій Шевченко в своєму експрес-аналізі привітав гру команди у виїзному протистоянні із командою Туреччини, зазначивши, що гра складалася згідно плану тренерського штабу «синьо-жовтих» протягом 80 хвилин зустрічі: «Україна показала хороший рівень футболу. Хотілося, щоб після рахунку 2:0, він був кращим. Але турки мобілізувалися після голу «в роздягальню», це дуже допомогло їм морально. Вони стали більше використовувати фланги, де у суперників з’явилася перевага, а в останні 10 хвилин хлопці не могли пресингувати опонентів. Десь нашій команді не вистачило сил».

У цілому, Україна грала краще Туреччини, заявив із впевненістю Шевченко. За словами тренера, це стало можливими завдяки тому, що «синьо-жовті» добре підготувалися до матчу та ретельно вивчили турецьку команду.

Ставка на «гірників» у захисті

Також Шевченко пояснив свої кадрові рішення відносно стартового складу на матч та проведених ним замін: «Я зробив ставку на пару захисників із “Шахтаря”, все-таки нам не вистачало Ракицького. Хачеріді? Це чудовий захисник, але я зробив ставку на інших хлопців. Вони пройшли тижневий тренувальний цикл, виконали усі вимоги, які ми ставили перед цими захисниками. Вважаю, що вони зіграли дуже добре у цьому поєдинку. Вихід Сидорчука був нами запланований. Наприкінці матчу я вирішив кинути у бій Петряка, аби освіжити фланг та надати йому швидкості. На жаль, коли ми вже готували заміну, було призначено пенальті у наші ворота, внаслідок чого пропустили гол».

Швидкісний Мор

Окремо наставник української команди виділив у стані команди-суперниці півзахисника Мора, після активних дій якого Туреччина мала свої найкращі моменти в атаці. «Мору не можна давати простір, це гравець має дуже хороші технічні характеристики: швидкий футболіст з хорошою лівою ногою. Наші захисники спочатку давали йому раду, але коли втомилися, то за рахунок індивідуальних якостей він створив нам проблеми в другому таймі», – відзначив Шевченко вінгера турецької збірної.

Забути матч із Туреччиною та готуватися до Косова

Матч із Туреччиною завершився нічиєю і вже став історією, а «синьо-жовтим» найближчими днями доведеться зіграти домашню зустріч зі збірною Косова. Наші майбутні суперники сьогодні із розгромним рахунком 0:6 поступилися фавориту відбіркової групи – Хорватії. Але не потрібно на це зважати, заявив Шевченко, адже перше, що тренер сказав своїм підопічним в роздягальні – щоб вони забули цю гру і вже перебудовувалися на наступну. «Розумію, скільки сил сьогодні витратили наші гравці, а також – наскільки є важливим наступний матч. Збірна Косова – непростий суперник. І з цього моменту хлопці повинні концентруватися на наступній зустрічі», – виокремив Шевченко фокус українського колективу на майбутньому матчі з косоварами.

Надважка група

“Я вже казав, що у нас одна з найважчих груп, яку можна було уявити. Чотири команди-учасниці фінальної частини Євро-2016. Це хороші команди з серйозним потенціалом. Після двох проведених ігор ще рано говорити про турнірну таблицю. Будемо думати, як нам виграти наступні матчі”, – завершив тренер спілкування із представниками мас-медіа.

http://www.ffu.org.ua

.