Послематчевые комментарии тренеров команд источник

Анатолий Демьяненко, главный тренер «Волыни»:

— В першому таймі ми дуже погано грали. «Арсенал» створив дуже багато моментів, вони могли забити і тоді гра, напевно, йшла б в іншому руслі. Першим таймом я залишився невдоволений. Дуже сильно невдоволений. Другий провели більш-менш, грали вже непогано. У нас були хороші контратаки, і в додатковий час нам все-таки вдалося використати свій шанс. Команда продовжує будуватися: вони грали в один футбол, а я вимагаю інший. Перебудова триває.

- Анатолій Васильович, «Волинь» може пробитися в єврокубки, а в якому стані знаходиться інфраструктура клубу?
— Хороше питання. Проблеми є, у команди немає бази, дуже мало полів, стадіон реконструюється і наводиться в порядок. Я зустрічався з керівництвом, будуватиметься база і тренувальні поля. Дайте вийти в єврокубки, а там може швидше все буде. Ви ж знаєте, як у нас це робиться.

 ***

Леонид Кучук, главный тренер киевского «Арсенала»:

— Поздоровляю «Волинь» з виходом у півфінал.

- Якщо забути не реалізований Шацьких одинадцятиметровий, як Ви в цілому оцінюєте виконання ним стандартних положень? І чи влаштувала вас командна швидкість?
— Загальна швидкість була непогана, ми створювали моменти і досить багато. Але в кінцівці метушилися, кудись поспішали. У цьому я бачу проблему. Ми заробляли стандарти, але здавалося, що не вистачає трохи. «Волинь» — команда дуже висока і при стандартах протистояти їй дуже складно.

- Що не вийшло: підвела психологія або хтось з гравців зіграв слабо?
— Коли порушується концентрація, порушується і гра команди. Ми багато метушилися, кожен в центрі поля намагався брати ініціативу на себе, хотів проявити себе. Хоча було багато хороших атак. Не окремо взятий гравець повинен показувати, а команда окремо взятого гравця.

- Що з Олександром Ковпаком?
— У нього була температура, він захворів. Саша готується і скоро, думаю, буде готовий.

- Після пропущеного гола «Арсенал» збився на вертикальний футбол, чому?
— Вважаю, що навіть удесятьох ми можемо грати більш продумано. Але коли робиться довга передача, а там захисники вище 190 сантиметрів, то це нонсенс, це не наш футбол. Можливо, позначилася втома. Це психологія, сталося порушення стратегії матчу й ігрової дисципліни.

- Ви дуже засмучені. Кубок України був пріоритетним у боротьбі за попадання в Лігу Європи?
— Якщо команда програла, то я засмучуюся у будь-якому випадку. Я засмучений і не приховую цього. Ми не показали того, що можемо. Окремо взятий гравець намагався щось продемонструвати, а командна гра відійшла на другий план. Ось це мене засмутило. Вийшло, що спочатку ми набігалися, а потім не залишилося сил грати. Центр поля треба проходити за допомогою передач, а не бігати. Має бути швидкий розвиток атак, у нас його цього не було.