Михаил Фрменко, фото 02.06.2013 | Украина  Камерун 0:0 | Товарищеский матч | Послематчевая пресс-конференция Михаила Фоменка, главного тренера национальной сборной команды Украины.

Михаил Фоменко:

– Михайле Івановичу, які Ваші враженні від матчу з Камеруном? Вам не здається, що дещо невдало наша команда використала «стандарти», які вона мала протягом гри?

– Хороша була гра для нас напередодні матчу з Чорногорією. Ми отримали багато інформації. У грі нашої команди є що додавати та прибирати. З самого початку першого тайму багато гравців не виконали те, що було потрібно. У другому таймі футболісти зіграли трохи краще, ми провели ряд замін. Що стосується «стандартів», то нам дещо не пощастило сьогодні.

– У матчі з Чорногорією збірна України може зіткнутися з симуляцією та провокацією з боку гравців та вболівальників збірної Чорногорії. Чи казали Ви про це футболістам, особливо, Хачеріді? Чи готові вони до цього психологічно?

– Справа в тому, що провокації  ворог номер один для нашої команди. В Чорногорії такі вболівальники, таці гравці. Ми намагаємося обробити будь-яку інформацію про суперників і дати її підопічним. Не можна сказати, що Хачеріді завжди такий. Десь він стримується, десь його прориває. Найголовніше  те, що ми вже повідомили команду про можливі провокації з боку суперників.

– Чи задоволені Ви функціональною і психологічною формою гравців після закінчення клубної частини сезону?

– Задоволений тим, що у нас була така гра. Вона дала інформацію про те, що потрібно виправляти. Перед кожним матчем робиться установка на гру, будується атаку та захист. Хтось з гравців виконує установку, а хтось ні. Будемо прибирати негатив, час та інформація у нас для цього ще є.

– Глядачі побачили у двох таймах фактично різні склади команд. Який тайм Вам особисто більше сподобався?

– У першому таймі було один-два моменти і все. У другому таймі ми внесли корективи, грали краще, було побільше моментів. Другий тайм мені більше сподобався.

– Досвід показує, що збірна України не дуже добре грає у червневих матчах. Чи враховуєте Ви цей факт у підготовці до гри з Чорногорією?

– Щоб змінити функціональний стан гравців, у нас немає тих важелів, які є у клубах. Ми працюємо з тим, що є. Виходить так, що клубний сезон вже закінчився, тому гравці вже думками у відпустках. Це менталітет нашого народу, і з цим нічого не зробиш.

– Як Ви прокоментуєте вихід на заміну у другому таймі Степаненко? Чому Ви не довірили місце у складі команди Дедечко?

– У Дедечко є проблеми з функціональною підготовкою. Ви маєте розуміти, в яких умовах працювали гравці «Кривбасу». Коли робили медичне обстеження, виявилося, що йому не вистачає фізичних кондицій, необхідних для таких напружених матчів. Що стосується Степаненко, якщо не запрошувати гравця до збірної, йому може знадобитися час, щоб знову влитися до колективу.

– Наскільки серйозна травма Кучера? Яка фізична готовність збірної України перед матчем з Чорногорією? Чи є ще травми у гравців напередодні цієї гри?

– Буде відомо, наскільки серйозна травма Кучера. Завтра на Кучера чекає медичне обстеження. Тому завтра і дізнаємося більше про терміни його відновлення. Багато футболістів приїхали до збірної з мікротравмами.

Официальный сайт ФФУ