Фото Михаила Фоменка

Сегодня главный тренер сборной команды Украины Михаил Фоменко в Доме  футбола дал свою  первую пресс-конференцию на этой должности.

Задание перед сборной выйти в финал чемпионата мира 2014 года никто не снимал. Надо много поработать, выбрать правильный путь, убедить в его правильности футболистов, чтобы это задание решить, – сказал Фоменко.

 

Вибір помічників

Тренерський штаб національної збірної сформовано. Допомагати Михайлу Фоменку у роботі з командою будуть Володимир Онищенко, Олександр Заваров, Валерій Душков та Юрій Сивуха, який відповідатиме за підготовку воротарів. «Думаю, що всіх спеціалістів ви знаєте, — пояснив свій вибір Михайло Іванович. − Всі вони − професіонали. Коли підбираєш собі помічників, в першу чергу звертаєш увагу на їх професіоналізм і відповідальність, а вже потім на комфортність у співпраці».

За словами головного тренера, турнірне становище команди вимагає максимальної концентрації від кожного. «Зараз немає авантюрного футболу, — зазначив Фоменко. − Можливо, хтось так грає в другій лізі, але й це навряд чи. Сучасний футбол запрограмований та добре організований. Тому в першу чергу будемо прагнути грати в той футбол, який підходить для української збірної. Турнірне становище команди не дозволяє нам займатися експериментами».

50 кандидатів у розширеному списку

В розширеному списку кандидатів до національної збірної 50 футболістів. Але він не остаточний і може бути розширений. «Виклик до збірної в першу чергу залежить від самого футболіста. Ми лише розпочинаємо співпрацю. Конкуренція за місце у команді зажди була і буде. Та й ми не можемо викликати на матч 40 гравців.

Серед кандидатів до збірної є футболісти, котрі ще не викликалися до національної команди. Зокрема, з «молодіжки». Все залежатиме від того, як футболісти проявлять себе у своїх клубах. До збірної будуть запрошуватися гравці, які відповідатимуть рівню національної команди», — пояснив тренер.

Вибір капітана

Капітан національної збірної України стане відомий після зустрічі тренерського штабу з футболістами. «Це спільний процес. Зустрінемось з гравцями, обговоримо це, а потім приймемо рішення. Можемо піти на зустріч футболістам й сказати, щоб капітана обрали самі гравці. Можливо, капітана призначить тренерський штаб. Все залежатиме від мікроклімату в команді», — підсумував Михайло Іванович.

Официальный сайт ФФУ