3 сентября 2014 года, «Украина» – «Молдова», товарищеский матч.


УКРАИНА 1:0 МОЛДОВА

Товарищеский матч
03.09.2014. Киев. НСК «Олимпийский»
Главный арбитр: Овидиу Хацеган (Румыния)
Голы:
1:0 Безус Роман, 63′
Предупреждения: Ракицкий 65′, Морозюк 90′ (все «Украина»)

УКРАИНА:
Стартовый состав:
 Пятов Андрей (вр.)  Шахтёр Донецк
 Федецкий Артем  Днепр Днепропетровск
 Кучер Александр  Шахтёр Донецк
65′  Ракицкий Ярослав  Шахтёр Донецк
46′  Шевчук Вячеслав  Шахтёр Донецк
 Макаренко Евгений  Динамо Киев
 Степаненко Тарас  Шахтёр Донецк
46′  Эдмар Галовский  Металлист Харьков
63′  Безус Роман  Динамо Киев
27′  Тимощук Анатолий - к  Зенит С.-Петербург, Россия
 Ковальчук Кирилл (дебют)  Черноморец Одесса
64′  Зозуля Роман  Днепр Днепропетровск
 Гладкий Александр  Шахтёр Донецк
75′  Гусев Олег  Динамо Киев
90′  Морозюк Николай  Металлург Донецк
46′  Ярмоленко Андрей  Динамо Киев
 Громов Артем (дебют)  Ворскла Полтава


Запасные:

 Бойко Денис (вр.)  Днепр Днепропетровск
 Безотосный Дмитрий (вр.)  Черноморец Одесса
 Ордец Иван  Шахтёр Донецк
 Шахов Евгений  Днепр Днепропетровск
 Ребенок Павел  Металлист Харьков
.
Гл.тренер: Михаил Фоменко (Украина)

МОЛДОВА:
Стартовый состав: Чебану Илья (вр.), Армаш Игорь, Головатенко Виктор, Посмак Вячеслав, Раку Петр, Епуряну Александр, Ионице Артур, Антонюк Александр, Дедов Александр, Георгиев Сергей, Сидоренко Евгений
Запасные: Намашко Станислав (вр.), Чеботару Евгений, Антонюк Максим, Русу Денис, Время Александру, Кожокарь Андрей, Калинков Денис, Бургиу Штефан, Кашкавал Адриан, Жардан Ион, Алексеев Сергей
Замены:
66′ Георгиев Чеботару
79′ Дедов Алексеев
82′ Чебану Намашко
82′ А.Антонюк М.Антонюк
84′ Раку Время
90′ Сидоренко Калинков
Тренер: Ион Карас

Послематчевый комментарий

Михаил Фоменко, главный тренер сборной Украины:

- Після тривалої паузи команда лише притирається, багато гравців протягом певного часу працювали у своїх клубах за іншими принципами побудови гри. Ми створили достатнього багато гольових моментів, але реалізація була не на найвищому рівні. Була б реалізація - мали б більш солідну перевагу у рахунку. Ми викликали багато нових гравців, провели з ними індивідуальні бесіди. Сьогодні ми надали цим футболістам гральний час. Звичайно, усі хочуть потрапити у стартовий склад команди. Хотілося б усім надати таку можливість, але не завжди виходить. Добре, що ця гра взагалі відбулася. Хочеться подякувати збірній Молдові, що ця команда погодилася приїхати в Україну, не відмовилася від матчу. Ми отримали необхідну інформацію, щоб рухатися далі у підготовці до відбіркових матчів Євро-2016.
- Що сталося з Анатолієм Тимощуком? Чому Ви провели настільки ранню заміну? Він отримав пошкодження? І чому змінили Ярмоленка у другому таймі?
- Тимощук попросив заміну. Ступінь його пошкодження наразі для нас невідома. Усе прояснить медобстеження. З приводу Ярмоленка – це була планова заміна.
- Продовжуючи тему новачків у збірній, який тайм Вам більше сподобався?
- Не потрібно порівнювати тайми. Люди, які починали гру, грають разом вже не перший матч. Все-таки тривала пауза позначається на якості гри. У другому таймі на поле вийшли інші гравці, які продемонстрували величезне бажання грати у збірній. Ми будемо спостерігати за їх подальшими виступами.
- Чи встигли Ви познайомитися із новоспеченим нападником збірної Пилипом Будківським, який повернувся до «молодіжки» задля матчу відбору Євро-2015 із командою Швейцарії?
- Ми спілкувалися з ним, коли він приїхав до національної збірної. Як тільки пройде гра молодіжної збірної зі швейцарцями, він повернеться до нас.
- Здалося, що наприкінці минулого сезону Тимощук був дещо ображений на тренерський штаб збірної через відсутність гральної практики. Як Ви це прокоментуєте?
- Наша справа - дивитися на форму гравців. Буде гральна практика у клубі - проблем не буде. Але якщо гравець не виходить на поле у складі свого клубу....
- Чи можна сказати, що стартовий склад збірної України у цьому матчі є оптимальнім на сьогоднішній день?
- Сьогоднішній день вже минув. Що буде далі - побачимо. Є ще кілька днів до матчу зі збірною Словаччини. Наприклад, Тимощук вийшов на поле, зіграв 20 хвилин і отримав пошкодження. Про оптимальність складу говорити ще досить рано.
- На 87-й хвилині Ярослав Ракицький пішов в обіграш опонента, втративши м’яч і надавши можливість супернику провести контратаку. Чи будете Ви говорити з ним з цього приводу?
- Якщо людина робить помилки на полі, ми вкажемо на них у розмові з ним після матчу. Звичайно, ми не маємо права дозволяти собі таких речей, тому поговоримо з ним про це під час розбору гри.
- Як Вам сьогоднішній виступ Олександра Гладкого?
- Не треба забувати, що це нова людина у збірній. За два-три теоретичних заняття неможливо пред'явити усі вимоги футболісту. Він грає в клубі, де паси йому віддають бразильці, тому тут йому трохи складніше.
Источник: Пресс-служба ФФУ